Info

De Rosa-Run vindt plaats op maandag 1 april 2024. De bedoeling is dat het evenement jaarlijks terugkeert op paasmaandag.

Inschrijving staat open voor teams van fanatieke recreatieve lopers en voor teams van bedrijven, overheidsinstanties, zorginstellingen, verenigingen, scholen, families of vriendenclubjes, maar bovenal voor iedereen die sportief bezig wilt zijn voor een ander. Na de Rosa-Run is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje bij te komen, na te genieten en na te praten. In deze video bekijk je een impressie van de Rosa-Run editie in 2022. 

Je kunt met een team van maximaal 10 deelnemers inschrijven. Het doel is om binnen 4 uur een zo groot mogelijke afstand te lopen met een maximum van de marathonafstand: 42 kilometer. Met minimaal 2 en maximaal 10 deelnemers in een team loop je de afstand in estafettevorm, waarbij je als team zelf kunt bepalen hoe je elkaar afwisselt.

Het parcours met een lengte van ongeveer 1,55 kilometer gaat volledig door de historische binnenstad van Sittard. Voorwaarde is dat elk team een buddy van Bijzonder in Beweging in zijn midden heeft die een (met het team nader te bepalen) gedeelte van het parcours mee loopt.

De opbrengst van de Rosa-Run gaat naar Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg.

Let op: Deze buddy maakt geen onderdeel uit van het prestatie-element. De buddy kan onder begeleiding een of meerdere ronde lopen of een andere neventaak hebben terwijl zijn of haar team gewoon door gaat met hun estafette-marathon. Alleen de gelopen ronde van de (prestatie)lopers tellen dus mee voor de estafette-marathon.
Mochten hier nog vragen over zijn neem dan contact op met: info@rosa-run.nl