Bekend en sportief Limburg roept jong en oud op mee te lopen

Mensen met een verstandelijke beperking de kans bieden om (nog meer) te sporten. Dat is het doel van de allereerste Rosa-Run die op Paasmaandag 18 april 2022 wordt gehouden. De opbrengst van dit nieuwe sportevenement, dat plaatsvindt in de historische binnenstad van Sittard, gaat naar een goed doel: Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg. Teams en individuele lopers kunnen zich nog tot 4 april inschrijven.

Samen lopen voor een ander
Voor hardloopliefhebbers is de Rosa-Run een unieke kans om op een andere manier, alleen of in teamverband, een marathon te rennen. Via tijdregistratie kan iedereen de eigen prestaties bijhouden. Ook bijzonder aan dit nieuwe sportevenement is dat elk team wordt aangevuld met een sporter van Bijzonder in Beweging. Directeur Amanda Klein: “Ook die sporter levert een bijdrage aan de estafette-marathon. Al is het een symbolische bijdrage als supporter of buddy. Op die manier verbinden we mensen zonder beperking aan mensen met een beperking. Samen bewegen ze en maken ze plezier. Een fantastisch vooruitzicht, dat zorgt voor meer inclusiviteit voor de doelgroep. Aan dit event kun je met collega’s, schoolklas, vereniging of familie meedoen. Na afloop is er tijd voor een (netwerk)borrel.”

Meedoen in de maatschappij
Bekende en sportieve Limburgers omarmen het nieuwe event en steunen het initiatief om mensen met een beperking mee te laten doen in de maatschappij. Zo ruilen spelers en bestuursleden van Fortuna Sittard hun voetbalschoenen in voor hardloopschoenen en is raadslid Wim Clerx op Paasmaandag de spreekstalmeester. Volkszanger Big Benny, gob-lijsttrekker Yvone Salvino, L1-verslaggever Maurice Jessen en oud-burgemeester Sjaar Cox roepen jong en oud op om zich in te schrijven. “Meedoen doe je voor jezelf, het is gezond en na een lange lockdown mogen we elkaar eindelijk weer ontmoeten. Maar meedoen doe je vooral zodat anderen ook de kans krijgen om te bewegen.”