Info

Het evenement vindt plaats op maandag 18 april 2022 en de inschrijving start op 18 november 2021. De bedoeling is dat het evenement jaarlijks gaat terugkeren op paasmaandag.

Inschrijving staat open voor fanatieke recreatieve lopers en voor teams van bedrijven, overheidsinstanties, zorginstellingen, verenigingen, scholen, families of vriendenclubjes, maar bovenal voor iedereen die sportief bezig wilt zijn voor een ander. Na de Rosa-Run is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken.

Je kunt individueel, met tweetallen of met een team van maximaal 10 deelnemers inschrijven. Het doel is om binnen 4 uur een zo groot mogelijke afstand te lopen met een maximum van de marathonafstand: 42 kilometer. Indien je met 2 of meer deelnemers hebt ingeschreven, loop je de afstand in estafettevorm, waarbij je als team zelf kunt bepalen hoe je elkaar afwisselt. Indien je je individueel inschrijft, kun je kiezen om alleen te lopen of ingedeeld te worden bij een team dat door de organisatie wordt samengesteld.

Het parcours met een lengte van ongeveer 1,55 kilometer gaat volledig door de historische binnenstad van Sittard. Voorwaarde is dat elk team met 4 of meer deelnemers een buddy van Bijzonder in Beweging in zijn midden heeft die een (met het team nader te bepalen) gedeelte van het parcours mee loopt.

De opbrengst van de Rosa-Run gaat naar Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg.

Let op: Deze buddy maakt geen onderdeel uit van het prestatie-element. De buddy kan onder begeleiding een of meerdere ronde lopen of een andere neventaak hebben terwijl zijn of haar team gewoon door gaat met hun estafette-marathon. Alleen de gelopen ronde van de (prestatie)lopers tellen dus mee voor de estafette-marathon.
Mochten hier nog vragen over zijn neem dan contact op met: info@rosa-run.nl