Het goede doel

De Rosa-Run is ontstaan uit de bijzondere samenwerking tussen Kennedy-Mars Sittard en stichting Bijzonder in Beweging. Zij bundelden op Paaszaterdag 2019 voor het eerst hun krachten door mensen met een verstandelijke beperking de kans te bieden om, begeleid en in hun eigen tempo, de kortere afstanden van de jaarlijkse wandeltocht te lopen. De samenwerking smaakte naar meer, net als het betrekken van de doelgroep bij een sportevenement. Het idee voor de Rosa-Run was geboren.

Met de organisatie van de Rosa-Run willen we geld inzamelen voor de stichting Bijzonder in Beweging. Dus hoe meer deelnemers en sponsors, des te hoger ook het bedrag dat ten goede komt aan deze stichting.

De stichting Bijzonder in Beweging organiseert beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Wekelijks nemen 500-600 deelnemers verspreid over de provincie Limburg deel aan 40 activiteiten. Bijzonder in Beweging werkt met professionele bewegingsagogen die worden ondersteund door meer dan 100 vrijwilligers.

Bezoek de website van Bijzonder in Beweging