Eerste editie Rosa-Run 2020 afgelast

Gezien de ontwikkelingen rondom het Coronavirus en de recent afgekondigde maatregelen van de Nederlandse overheid ter voorkoming van verdere verspreiding van het virus, heeft het bestuur van Rosa-Run helaas moeten besluiten de eerste editie van de Rosa-Run op Paasmaandag 13 april a.s. af te gelasten. Verplaatsing van het evenement naar een later moment in het jaar is om diverse redenen helaas niet mogelijk.

De belangrijkste reden voor het afgelasten van estafettemarathon is dat de organisatie de veiligheid niet kan waarborgen. Bij de organisatie staat de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en bezoekers op de eerste plaats. Los van besmettingsgevaar met het Coronavirus blijkt dat er zeer waarschijnlijk te weinig medische ondersteuning beschikbaar is voor onze deelnemers als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus c.q. de veiligheidsmaatregelen die hier het gevolg van zijn.

Deelnemers die reeds hebben betaald ontvangen het inschrijfgeld terug. Betalingen die via de website of per bank zijn uitgevoerd worden binnen één maand teruggestort. Deelnemers en/of sponsors mogen hun inschrijfgeld ook doneren voor dekking van de reeds gemaakte kosten en als start voor de organisatie van de run volgend jaar. Opdat we ons dan ook gezamenlijk kunnen inzetten voor het goede doel: Stichting Bijzonder in Beweging.

Voor de organisatie was het afgelasten van de run een moeilijk besluit. Wij gaan er vanuit dat de omstandigheden het toelaten om volgend jaar, op Paasmaandag 5 april 2021, alsnog de eerste editie van de Rosa-Run te organiseren.